Login
Register
startmenuen

Er Mineral Water godt for dig?

En masse mennesker er bekymret for, at frugt og grøntsager er mindre nærende end de plejede at være, fordi jorden er blevet tømt af mineraler. (For mere om dette, se min artikel Er Frugt og grønt får mindre Nærende?)

Hvorvidt dette er noget, vi virkelig har brug for at bekymre sig om eller ej, lyder mineralvand som det, hvis kan være en god idé-lidt ligesom et vitamin supplement, som du kan drikke. Er der sundhedsmæssige fordele ved at drikke mineralvand? Er der nogen risiko?

Podcast udgave af dette tip blev sponsoreret af Go To Meeting. Spar tid og penge ved at være vært dine møder online. Besøg GoToMeeting.com/podcast og tilmelde dig en gratis 45 dage prøveversion af deres webkonferencer løsning.
Først bør du vide, at du sikkert er allerede få nogle mineraler i din almindelige drikkevand. Mest ledningsvand indeholder mineraler. For eksempel, hvis du drikker to liter vand om dagen, kan du være at få 10 til 15% af din daglige calcium krav, og op til en tredjedel af det ønskede magnesium lige fra det vand du drikker. (For mere om drikkevand, se, hvor meget vand skal jeg drikke?) Men mængden af ​​mineraler i postevand i forskellige regioner varierer meget.

Hvordan ved du, hvad der er i dit vand?
Som jeg talte om i min artikel om vandforurening, hvis du er på et offentligt vandsystem her i USA, bør du få en rapport hver sommer med oplysninger om din vandkvalitet, herunder mineralvand niveauer samt eventuelle forureninger, der er blevet fundet . Det er ofte følger med vandregning. Hvis du er en lejer, har du sandsynligvis aldrig se disse rapporter. Men mange er lagt online på Miljøstyrelsens hjemmeside. (Besøg EPA hjemmeside for lokale vandkvalitet Information.) Tjek din vandkvalitet rapport kan give dig en idé om, hvordan højt på mineraler din lokale vandforsyning er.

Jeg er klar over, at mange af jer er ikke i USA, og jeg er ked af jeg ikke har flere oplysninger til dig. Hvis du bor et andet sted, kan din lokale regering eller vand myndighed har nogle svar til dig. Du er velkommen til at dele nogen nyttige oplysninger eller links i kommentarfeltet nedenfor til gavn for andre ikke-amerikanske læsere.

Hvordan Minerals i drikkevand påvirke dit helbred?
Selv de beskedne mængder af mineraler findes i regelmæssig drikkevand spille en positiv rolle i dit helbred. Calcium og magnesium er vigtige for stærke knogler, selvfølgelig. (Se også Kost for sunde knogler.) Magnesium hjælper også til at regulere dit blodtryk. Faktisk kan mennesker, der bor i områder med meget blødt vand (som er lav i mineraler) har en højere risiko for hjertesygdomme. Ironisk nok, kan de samme ting være tilfældet, hvis du bor i et område med meget hårdt vand. Alle disse mineraler kan være ru på VVS, så folk, der har hårdt vand bruger ofte en vand-blødgøring system til at fjerne mineraler. (Se også Hvordan vand blødgørere arbejde? Fra Scientific American.)

Bør du drikke Mineral Water?
Hvis du har mistanke om, at dit drikkevand er lav i mineraler, kunne mineralvand være en god ting at tilføje til din kost? Det måske. Mineralvand på flaske indeholder op til fire gange så meget calcium og magnesium som almindelig postevand. En undersøgelse viste, at mennesker, hvis drikkevand var lav i magnesium var stand til at sænke deres blodtryk ved at drikke en liter mineralvand hver dag.

Selvfølgelig er der andre måder at få magnesium. Brune ris, mandler, lima bønner og spinat er alle eksempler på gode kilder til magnesium. Men drikker mineralvand kan helt sikkert føje til dit indtag af calcium, magnesium og andre mineraler.

Hvad er forskellen mellem mærker af mineralvand?
Vichy vand fra Frankrig er meget høj i natrium. En liter indeholder halvdelen af ​​dit daglige natrium godtgørelse.
Det meste af mineralvand, vi får her i USA er importeret fra Europa. De forskellige mærker kommer fra forskellige naturlige kilder, som er kendt for deres høje indhold af mineraler. Nogle er naturligt kulsyreholdige når de kommer ud af jorden, andre har karbonatisering føjet til dem. Der er også uncarbonated (eller stadig) mineralvand, men det er sværere at finde disse i USA

Mineralet profil varierer meget fra mærke til mærke, der afspejler de kilde- farvande. Det er, hvad der giver hver mineralvand sin unikke smag, men det kan også afgøre, hvilken en til at vælge, hvis du overvejer de ernæringsmæssige fordele. F.eks Vichy vand fra Frankrig er meget høj i natrium. Nogle mennesker elsker den lidt salt smag, men du skal være opmærksom på, at en liter Vichy vand blæser halvdelen af ​​dit daglige natrium budget.

Perrier, også fra Frankrig, er ganske lav i natrium og har en moderat mængde calcium, men det giver ikke en hel masse af magnesium. Her er et diagram, der viser mængden af ​​forskellige mineraler i flere almindelige mærker af mineralvand.