Login
Register
startmenuen

Fuel Injection Gør karburator En Dinosaur

SPØRGSMÅL: Jeg er forvirret omkring brændstofindsprøjtning på GM biler og lastbiler. Jeg har bemærket, at V-6 og Cadillac V-8 motorer er brændstof-indsprøjtning, men V-8 lastbiler er ikke. De kalder dem '' elektronisk brændstof-indsprøjtning, '', men der er stadig en karburator sidder på toppen af ​​motoren. Hvad er forklaringen på dette?

David

Ray: Godt spørgsmål, David. Disse GM lastbil V-8s har brændstofindsprøjtning. Faktisk lige siden Yugo roede tilbage til Europa for et par år siden, ingen sælger en ny bil med en karburator mere.
Tom: Sammenlignet med brændstofindsprøjtning, karburatorer var snarere rå enheder, der dybest set hældte benzin ind i cylindrene. Teknologisk, de var kun et skridt fjernet fra benzin-fyldt kaffe dåser med huller knytnæveslag i bunden.

Ray: Et brændstof-indsprøjtning systemet netop meter mængden af ​​brændstof gå i cylindrene. Og fordi det gør det, er meget mindre benzin spildt, og brændstoføkonomi og emissioner forbedres dramatisk.

Tom: Og lad der ikke være nogen tvivl om det: Enhver brændstof-indsprøjtningssystem er bedre end selv den bedste karburatoren. Men ikke alle brændstof-indsprøjtning systemer blev skabt lige. Der er tre grundlæggende typer.

Ray: GM lastbiler du henviser til at have det, der kaldes gasspjæld organ injektion, hvilket er den enkleste og billigste form for brændstofindsprøjtning. Det, der ligner en karburator på toppen af ​​manifolden faktisk huser to indsprøjtningsdyser, der sætter alle otte cylindre samtidig - som en nøje afmålt karburatoren. Det er ikke helt så effektiv som multiport brændstofindsprøjtning, som bruger en separat brændstof injektor for hver cylinder, men det er billigere at fremstille. Hvorfor? I stedet for at bruge otte brændstofindsprøjtningsenheder, behøver du kun to. Og det fungerer meget godt.

Tom: Multiport injektion, som min bror sagde, har en separat brændstof injektor til højre ved hver cylinder. Det har tendens til at give hurtigere speeder-respons end gasspjæld organ injektion, fordi brændstoffet leveret lige til hver cylinder og behøver ikke at arbejde sig igennem manifolden for at komme der.

Ray: Det næste skridt op er sekventiel multiport brændstofindsprøjtning. Det er, hvor du har et brændstof injektor for hver cylinder, og brændstoffet er leveret på det præcise øjeblik cylinderen har brug for det. Det er den mest avanceret system, der giver den bedste ydelse og den største stigning i brændstoføkonomi. Det er også den dyreste system.

Tom: Men sandheden er, gasspjæld organ brændstofindsprøjtning er godt nok i de fleste tilfælde. Det var en enorm teknologisk og økologisk spring frem til at gå fra karburatorer til brændstof indsprøjtning. Og forbedring på detaljerne i brændstofindsprøjtning har ført til flere fremskridt, men de har været marginale i forhold til det store spring.

Ray: Den sidste sammenlignelige '' store spring '' min bror husker var, da de gik fra firkantede hjul til runde hjul på biler.

Tom: Ja. Og efter det, var radial teknologi bare sauce!

Shift løbsk til neutral

Spørgsmål: En tragisk ulykke indtraf dette forår nær Denver, når en leje lastbilens accelerator stukket. Chaufføren ramte mange biler på interstate, før lastbilen kom til et stop på toppen af ​​en bil. En af bilens passagerer blev dræbt, og en række andre personer blev såret. Min mand siger chaufføren kunne have standset lastbilen ved at flytte transmissionen i neutral. Jeg siger, at hun kunne have standset ved at slukke for tændingen. Var der nogen måde chaufføren kunne have standset lastbilen?