Login
Register
startmenuen

Hvordan vælger Hjul til dit køretøj

Beslutning om Wheel & Tire Size

Større betyder ikke nødvendigvis bedre, og dette koncept kan gælde, når du opgraderer til eftermarkedet hjul. Men hvis du beslutter at op størrelsen på dine hjul, er der mange ting at overveje. Mens større fælge ser godt ud, kan de negativ indflydelse din tur kvalitet og vil køre pricier end deres mindre kolleger. På den anden side kan større hjul anvende bredere dæk, som tilbyder din lastbil større trækkraft. Dette er vigtigt, hvis du bruger din rig til off-roading eller andre ekstreme kørselsforhold. For at bestemme hvilken størrelse dæk du skulle med dine større hjul, skal du bruge et dæk størrelse lommeregner.

I sidste ende, bør du overveje den maksimale størrelse dæk, når du foretager dit valg. Du kan opleve, at blot at gå en tomme mindre på fælgdiameteren giver dig dobbelt så mange muligheder. Der er ingen mening i at købe en pæn hjul blot for størrelse, hvis du ikke kan finde nogen acceptable dæk til at passe.

Sådan Find & Mål din Bolt Mønster

For at finde din bolt mønster, skal du bestemme to ting - det første er antallet af bolthuller på rattet, og den anden er afstanden mellem hver bolt. For eksempel en bolt mønster antal 6 x 5,5 betyder hjulet har seks boltehuller som er 5,5 "fra hinanden (når man måler på tværs af hjulets centrum). Det eneste lug mønster, hvor denne målemetode er forskellig er den 5-lug mønster. Som illustreret til venstre, for en 5-lug hjul, foretages målingen fra bagsiden af knasten hul i den ene ende, til midten af fligen hul på den modsatte side.
Center Bore & Hub-Centric vs Lug-Centric

En anden vigtig ting at bemærke er størrelsen af din hjulets centrum boring, og om dine hjul er hub-centreret eller lug-centreret. For at få midterboringen størrelse, måle diameteren af hullet, der er centreret over monteringsnavet. Din hjul er hub-centreret, hvis centret boring matcher monteringsnavet størrelse. Hvis den ikke gør det, dine hjul er lug-centreret.

Sådan måler Slettetast

At kende bilens Slettetast størrelse er en anden vigtig facet af at finde den rigtige hjul. Din hjulets Slettetast måles fra monteringsfladen i midten til bagkanten af hjulet. Størrelsen vil variere, afhængigt af din offset. Hvis det er nul offset, navet monteringsfladen er selv med hjulets midterlinje. Hvis det er den positive offset, monteringsfladen er tættere på forsiden af hjulet, mens negativ offset er tættere på bagsiden af hjulet.

Slettetast måles i inches. Hvis du køber hjul med den forkerte Slettetast størrelse, er det sandsynligt, de vil ikke passe din bil ordentligt.
At kende din maksimale belastning

Hjul annonceres med en maksimal vægtbelastning, som er blevet kendt for at skabe forvirring. For at bestemme den nøjagtige vægt belastning, multipliceres annoncerede max-vægt med fire. For eksempel, hvis hver enkelt hjulets belastning er 3.500 lbs, ville den samlede belastning for din lastbil være 14.000 lbs. Stadig usikker på, hvordan at få din hjul montering? Tjek vores hjul montering diagram.

yderligere