Login
Register
startmenuen

Sund spise ude

 Hvis du spiser ude på en restaurant eller café, kan du foretage valg for at sikre, at dit måltid er sundt og afbalanceret.
Det er alt for let at få mere mættet fedt, salt og sukker, end du er klar over, når du ikke er madlavning dit eget måltid.

Du kan også ender med at spise mere, end du ville have gjort, hvis du havde tjent dine egne portioner.
Vi hengive ofte i sukkerholdige og højt fedtindhold fødevarer, når det er en særlig lejlighed. Men mange af os spiser oftere, og det betyder, at det er vigtigt at tænke på sundere valg.

Det første tip til at huske er, at uanset, og uanset hvor du spiser, behøver du ikke at rydde din tallerken. I stedet spise langsomt og stop når du er fuld.
Sundere valg menu
Enkle trin kan hjælpe dig med at sikre, at du træffe sundere valg, når de spiser ude i restauranter eller caféer.
Mad swaps

Disse swaps kan gøre din restaurant eller cafe måltid sundere. Vælge:
    impulser eller kylling uden huden, magert kød såsom skinke og fisk (ikke stegt) i stedet for tærter, bacon og pølser
    tomat og grøntsager saucer i stedet for dem, baseret på fløde og ost
    ris, der er dampet eller kogt i stedet for stegt, såsom pilau ris og æg stegt ris
    kartofler med deres skind på, der er blevet bagt eller kogt uden tilsat salt, smør eller olie, i stedet for chips eller cremet kartoffelmos
    frugtsalater eller andre frugtbaserede desserter og lavere fedtindhold, lavere sukkerindhold yoghurt i stedet for kager, chokolade eller cremet buddinger, kiks, slik og is
    grøntsager og salater serveret almindelig, ikke tjent med smør, fedtet dressinger eller mayonnaise
    salat dressing på den side, så du kan tilføje kun så meget som du har brug for
    et glas vand eller frugtjuice i stedet for alkohol eller en sodavand - men husk, selv usødet frugtjuice er sukkerholdige, så begrænse dig selv til 150 ml frugtsaft eller smoothies hver dag. Det er bedst at drikke det med et måltid, da dette kan reducere den indvirkning, det har på dine tænder. Du kan også prøve at fortynde det med stadig eller mousserende vand.

varm mad
Hvis du foretrækker varm mad til frokost, kan du stadig træffe sundere valg:
    Bagte kartofler er en god frokosttid valg, især hvis du spiser huden, men skåret ud smørret eller bruge fedtfattig spredning. Sundere fyldninger omfatter baked beans (vælge dem med reduceret sukker og salt), hytteost og ratatouille. Undgå færdigblandet fyldninger, der indeholder masser af mayonnaise, da disse kan være højt indhold af fedt.
    Pasta kan være et sundt valg, men undgå retter med en cremet eller osteagtig sauce eller blandet med masser af olie, da disse kan være højt indhold af fedt. Tomat eller vegetabilske-baserede saucer er et sundere valg og vil tælle med dine anbefalede fem daglige portioner frugt og grønt. Undgå at tilføje ost, eller kun tilføje lidt.

yderligere