Login
Register
startmenuen

Hvordan til at passe til din laptop batteri

Hvem har ikke en had / kærligheds forhold til deres laptop batteri? Den lader os være mobile, men det også lænker os til den lille batterilevetid gauge og den frygtede henfald af ydeevne som tiden går. Men med de rigtige metoder, kan du flytte forholdet mere fast mod "kærlighed" side: Her er hvordan.

Gem cykler, spare på batteriet

Alle laptop-batterier er bygget til at håndtere et bestemt antal brug cyklusser, som regel et sted omkring 500, og ofte mere. Hver cyklus af brug nedsætter batteriets kapacitet, så jo mindre du dræne det, jo længere vil det vare - alt andet lige.

Så hvor skal du starte? Begynd ved at besøge Power Settings hjørne af din bærbare computer. Mange computere tilbyder muligheden for at skifte til en "øko-mode", der automatisk justere den måde magt bruges (såsom dæmpning din skærm lysstyrke) for at spare på batteriets energi. Også være opmærksom på dvale tilstande. Ideelt set, du vil have din bærbare computer til at indgå i dvale, før batteriet er helt tømt - såvel som under nedetid, når du ikke skal bruge den bærbare computer i et stykke tid.

For at spare endnu mere magt, tage en tur i dine apps og afslut eventuelle baggrunden apps, der er støt spiser i dit batteri energi. I Windows-computere kan du kigge på din systembakken, din Task Manager, og fanen Processer for at se, hvilke af de små ikoner virkelig ikke nødvendigt. I OS X kan du se, hvad der kører både på proceslinjen øverst til højre, og pop-up-menuen - cloud storage tjenester eller videoafspillere, som du ikke bruger kan sikkert lukket ned. Både Microsoft og Apple har guider forklarer processen yderligere.
Holde dit batteri i zone

I gamle, mindre oplyste tider, der var et problem kaldet "batteri hukommelse" som forårsagede batterier til "glemme" deres fulde opladning kapacitet og starte opladningen ved lavere og lavere niveauer. Dette problem eksisterer ikke længere takket være moderne lithium-ion-batterier, men det har ført til en masse dårlig rådgivning og argumenter om batteripleje baseret på oplysninger mange år forældet. Det er tid til at rense luften.

Læs: Til forsvar for bærbare batterier: hvorfor de fortjener en vis respekt
Du behøver ikke at helt aflade et batteri og lad det dø for at en eller anden måde genstarte det - det er en farlig praksis, der er meget hårdt på batteriet. Det er en smart idé, men at gøre en sundere batteri afladning et par gange om året. Lad dit batteri energi vokse lav (uden bunden det - tilstræbe omkring 5 procent) og derefter oplade det, alle på én gang. Denne vedligeholdelse hjælper kalibrere batterimåleren.

Mens du kan efterlade din batteri tilsluttet, så længe du ønsker (opvarmning spørgsmål bort), der er en sweet spot for batterilevetid, som du kan bruge til at få de fleste cykler. Du ser, at lade en batteriopladning til 100 procent hele tiden en tendens til at bære batteriet ud hurtigere, samtidig lade den falde for lavere i den anden retning for ofte kan også være dårlige nyheder - lidt ligesom at tvinge dig selv til at løbe indtil din knæ ondt. Den glade mellemvej er ifølge Battery University bidragyder og Cadex Electronics CEO Isidor Buchmann, er et sted mellem 40 procent og 80 procent batterilevetid.

Så det bedste du kan gøre for dit batteri er opladning, når den når 40 procent, og tag det, når det går forbi 80 procent. Dette betyder selvfølgelig at anvende en lidt OCD til når du tilslutter og tag din oplader, men batteriet vil takke dig i det lange løb ved varig længere.

Miljøhensyn: alt om temperaturen
Dagens lithium-ion-batterier er holdbare små fyre, men de kan kun tage så meget varme. Alt over 95 grader Fahrenheit kan skade din laptop batteri permanent.

Dette fører til nogle fornuftige forslag. For eksempel, hvis du oplader din batteri og det begynder at blive alvorligt varmt, pop batteriet ud og give den en pause, så det kan køle ned, eller du kan flytte til et sted med en lavere temperatur. Ligeledes holder den bærbare computer fra din faktiske skød. Hvis testikelkræft skader og ubehag ikke var gode nok grunde, er du også at gøre problemet værre og ofte blokerer ventilationskanaler.

Kolde temperaturer normalt ikke et problem, og lagring anbefales et batteri på et køligt sted, men ikke forlader din bærbare computer i frostgrader, nogensinde. For meget kulde kan dræbe batteriet permanent. Hvis du ønsker at se temperaturen endnu tættere (sige, du bor i et særligt varmt klima), er der en række af programmer, du kan køre, som vil overvåge laptop varme. Dette omfatter CoreTemp og Real Temp, som du kan downloade gratis.
At give din laptop nogle TLC

De fleste mennesker bare lade deres laptop batteri sidde, lun inde den bærbare computer, gør sit arbejde. Men det er en god ide at tage batteriet ud fra tid til anden og vise det lidt kærlighed. Hvert par måneder, afmontere batteriet og give det en omhyggelig tørres af med en blød klud - slippe af støv, og sørg kontaktpunkterne er særligt rene.

yderligere