Login
Register
startmenuen

Sådan Kjole Professionelt

Dressing professionelt er afgørende for succes i et kontor eller akademisk miljø. Din udseende gør en erklæring om din professionalisme, og dukke op i sjusket eller upassende påklædning kan dræbe en karriere! Selv hvad der udgør som "professionelle" varierer fra kontor til kontor, er der et par vigtige stil retningslinjer at følge.

Altid kjole til at matche indstillingen på arbejdspladsen. Nogle arbejdspladser vil give en skriftlig dresscode skitserer specifikt, hvad der er hensigtsmæssigt og hvad der ikke er. For andre, kan du nødt til at dømme baseret på, hvad andre der er iført.

  • roklite

    Formel Forretning påklædning er typisk dress code bruges til højprofilerede job: embedsmænd, håndtering arbejdere, advokater, og så videre. Det er også for virksomheder, der dyrker formalitet, såsom kreditforeninger. Vær opmærksom på nogle virksomheder kjole formelt de fleste dage, men har "casual Friday" eller på anden måde vil lempe reglerne for bestemte grunde eller lejligheder (såsom en walk-a-thon, fundraiser, eller hvis klimaanlæg bryder ned).
    "Business-casual" er det udtryk anvendes ofte til mindre formelle (men ikke uformelle) kontormiljøer. (Se nedenfor for en mere dybdegående diskussion om hvad "business casual" betyder) .Være opmærksom på, at dette varierer fra kultur, region og erhverv. Sommetider "business casual" kontorer bliver "business formelle" for vigtige lejligheder, såsom en pressekonference, en højt profileret besøgende ankommer, eller en vigtig seminar.
    "Black tie" er typisk kun anvendes kun til meget specifikke og særlige begivenheder, (såsom prisuddelinger middage, formelle banketter eller Galas.) Disse kræver typisk en smoking for mænd og en aften kjole til kvinder.
    Typisk højere betalende position, jo højere din rang, jo mere professionelt dit kontor tøj være. (Bemærk dog, det er ikke universel - den administrerende direktør for et software firma kan klæde langt mindre formelt end en praktikant på et advokatkontor!)
    Nogle jobs har en bestemt uniform. For eksempel, en kok, sygeplejerske, livredder, dommer eller politimand. Dette er en professionel dresscode, men normalt det kræver meget lidt yderligere diskussion.

 Kend din Office-kultur. Gør professionel kjole endnu mere forvirrende er, at typer af arbejdsmiljø gøre en stor forskel i, hvad man går. Selvom du er normalt fint efter retningslinjer som diskuteret, indser, at arbejdspladserne kan tilskynde en vis "look", der går ud over simple "Office Formelle" eller "business casual" definitioner. Dette har normalt at gøre med, hvad virksomheden gør, sælger eller giver.

    En afrikansk organisation bistand, for eksempel, kan tilskynde folk til at klæde sig i tøj lavet i Afrika og sælges på sin hjemmeside for at fremme kendskabet og fair handel.
    Den atletiske afdeling af et universitet kan være langt mere accepterende over for atletisk tøj som løbesko.
    Meget kunstneriske eller kreative arbejdspladser kan tillade en meget mere spillerum i vejen for kjole. En mode-baserede kontor kan have meget forskellige forventninger til kjole end et revisionsfirma.