Login
Register
startmenuen

Tips til plantning af vinterhvede

Som September tilgange, er det tid til at tænke på vinterhvede i Minnesota. De optimale plantning dato vinduer er mellem 1 og 15. september i området nord for I-94, fra den 10. september og 30 syd for I-94, og 20 september-10 Oktober i den del af staten syd for I- 90 Selvom frø bare begynde spiringsprocessen vernalisieren, (den nødvendige kolde forpligtelsen til at udarbejde et højdepunkt i sommeren), en meget større sætteplante normalt har en bedre chance for overvintrende og produktive.

I nyere forskning, de tidlige plantet behandlinger var mere produktive end dem, end de optimale data blev plantet senere, selv om forskellen ikke var BASF Agriculture altid stor, afhængigt af året og dyrkede sorter. Nedenfor er de centrale punkter for at etablere vinterhvede med succes og give ham den bedste chance for at overleve vinteren Minnesota: Plant hårdføre, tilpassede sorter Brug en vinterhårdfør sort, især hvis du ikke plante dem i grupper, eller du er forbi den optimale plantning vinduet. Sent plantede træer vil være lille som vinteren nærmer og vil være mere modtagelige for vinteren skade, især hvis der er lidt sne om vinteren.

En hårdfør sort vil bidrage til at mindske risikoen for skader og for at være mere produktive, hvis betingelserne i vinter skade er befordrende. Tjek den seneste University of Minnesota Variety Trials Bulletin for information om hårdførhed af de sorter, for tiden til udplantning. Plant vinterhvede i stående skægstubbe Overlevelsen af ​​vinterhvede i løbet af vinteren er forbedret, når den er dækket i de koldeste måneder af året med sne. Stående Erntegutrückstände effektivt kan holde sne og bidrage til at isolere afgrøden i løbet af vinteren. Stor, rank hør og raps stubbe fungerer bedst, men enhver oprejst skægstubbe, der vil bevare sne, anbefales. Abandoned bevoksninger af lucerne, der blev dræbt med glyphosat, også fungerer godt. Selv stående sojabønner skægstubbe er i stand til at fange nogle sne og reducere vinter dræbe. Plantning af vinterhvede i hvede skægstubbe er ikke ideel på grund af den øgede risiko for restkoncentrationer sygdomme. Men når sygdommen ledelse er planlagt plantning i hvede skægstubbe er bedre end udsæd i en ren, velholdt område.

Beregn den korrekte Saatrate En optimal tilstand af vinterhvede i foråret er 23 til 25 planter / ft2 (900000-1000000 planter pr acre). Beregn en Saatrate overensstemmelse hermed, hvis du ved, at en dårlig såbed og beplantning på det optimale vindue vil betyde en højere procentdel forudgående tab og / eller flere vinter kill. Hvis plantning er forsinket eller nuværende forhold, som kan forsinke spiring og fremkomst, kan såning sats øges med ca. 150.000 til 200.000 frø pr hektar. Men der er ingen fordel ved at tilså mere end 1,8 millioner frø per hektar.

Påfør fosfor på tidspunktet for plantning Phosphor (P) befrugtning kan spille en rolle i vinterhårdførhed, især hvis jord test for P er lave. Fosfor hjælper med at udvikle stærke rødder og krone væv, der vil hjælpe afgrøden. Mængden af ​​P påføres med frø bør (N) vil være begrænset i gødning af mængden af ​​kvælstof, fordi overdreven N kan reducere overleve vinteren før frysning. I smalle rækker bør kvælstof ikke overstige 15 pounds per acre med frøet, især når betingelserne er tørre. Plant 1 til 1,5 inches dybe Tilstrækkelig fugt til produktion af vinterhvede er ofte en bekymring, som jordprofilen typisk er opbrugt i fugt i efteråret.

Hvis der er ringe eller ingen fugt i overfladen af ​​jorden, plantning flad (1 til 1,5 inches dyb) og venter på regn anbefales. Desuden er disse relativt lavvandede plantning dybder tillader hurtigere fremkomst når temperaturen falder hurtigt. Undgå den "grønne bro" Undgå at falde infektion af hvede streak mosaik virus, byg gul dværg virus, hessiske flue, og / eller tan plet ved at plante for tidligt og afskaffelse af frivillige hvede og græsukrudt mindst to uger før plantning , Vælg den rigtige plantning dato De optimale plantning dato vinduer, mellem 1. september og 15. i området nord for I-94, mellem 10. september og 30 syd for I-94, og 20. september til den 10. oktober i den del af staten syd for I-90. Overveje behandling af frø med fungicider og eventuelt et insekticid Når frøet er anbragt i lange perioder i jorden, eller hvis betingelserne.

yderligere